Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μεταπολίτευση (1991-σήμερα)

Μετά το 1991 ο μονοκομματισμός του κομμουνιστικού κόμματος εξέλιπε δυστυχώς όμως τη θέση του έχει πάρει ο μισελληνισμός σύσσωμης της Αλβανικής ηγεσίας. Η κατάσταση του Ελληνισμού παραμένει και σήμερα τραγική. 

Η Ορθοδοξία εμποδίζεται να αναπτυχθεί αφού στους εκλεγμένους από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Επισκόπους δεν επιτρέπεται η είσοδος. Στην Αλβανία η Ελληνική Παιδεία διώκεται, κλείνουν τα Σχολεία, όσα λειτουργούν αλβανοποιούνται, δάσκαλοι απειλούνται και διώκονται για να μη διδάσκουν Ελληνική γλώσσα. 
Στην οργάνωση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών «ΟΜΟΝΟΙΑ» δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές, ενώ το 1994 πέντε ηγετικά της στελέχη καταδικάζονται για εσχάτη προδοσία κατά της Αλβανίας, με την κατηγορία της ενσωμάτωσης εδαφών της χώρας στην Ελλάδα. Βορειοηπειρώτες απολύονται από τις δουλειές τους, ληστοσυμμορίες και παρακρατικοί μηχανισμοί κλέβουν, καταστρέφουν, τρομοκρατούν, σκοτώνουν.

Η αλβανική αστυνομία σκοτώνει εν ψυχρώ γέροντες, κυνηγά μικρά παιδιά, συλλαμβάνει και φυλακίζει απρόκλητα νεαρούς Έλληνες. Έποικοι από το Κοσσυφοπέδιο μεταφέρονται και καταλαμβάνουν δουλειές, περιουσίες, σπίτια των Βορειοηπειρωτών που ζουν προσωρινά στην Ελλάδα. Το αλβανικό κράτος μετέρχεται κάθε μέσο ώστε να διώξει τους Έλληνες από τη Β. Ήπειρο και το έχει σχεδόν καταφέρει.
Η Βόρειος Ήπειρος κοντεύει να ερημώσει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου